Vendégkönyv

Dátum 2010.10.13
Feladó Kovács Johanna
Tárgy római katolikus vallásről áttérés a görög katolikusra

Gyermekkorunk ota római katolikus vallásúak vagyunk a párommal. Több barátunk van, akik görög katolikus vallásuak, sokat beszélgettünk rola, de az Istenhitünkben az általunk követett értékrendekben semmilyen különbséget nem fedeztünk fel.
Párommal esküvő előtt állunk, de sajnos ő már 20 évvel ezelőtt egy rövid ideig volt házas volt és római katolikus templomban esküvője is volt. Számomra nagyon fontos az Isteni áldás a házasságunkra. Sokat gondolkodtunk, hogy hogyan lehetne a legmegfelelőbb megoldást megtalálni, és egy ismerősünk ajánlotta, hogy lehetőség van átkeresztelkesédre. Ez ügyben szeretném megkérdezni, hogy mi az átkeresztelkedés módja? Mind a két félnek meg kell tenni ezt? Ha csak az egyik fél görög katolikus vallásu, lehetőség van más felekezthez tartozóval házasságot kötni? A válás ellenére lehetőség van ujra templomi esküvőt tartani? Hálás köszönettel: Johanna

Dátum 2010.08.29
Feladó Egy Római katolikus hívo
Tárgy Kérdés

Miben kulombozik az ortodox/keleti egyházak/ és a keleti katolikusok /gorog, ormény fehérorosz..stb/szertartásai kozott.Értem eztalatt pl.Ha kiránduláson vagyok és betérek egy ilyen szertartásra, mibol tudom meg hogy az pravoszláv-vagy keleti katolikus?

Dátum 2010.03.10
Feladó Szabó Zsolt
Tárgy Indulás...

Elindítottuk vendégkönyvünket, ahová szeretettel várjuk a kedves Látogatók kérdéseit, kéréseit, észrevételeit...

 

Elérhetőség

Nagyszelmenc

gaecroka@stonline.sk

Hlavná 60
SK - 07677
Velké Slemence

+421/56/63 80 168
+421/908/695 008

Keresés

© 2010 Minden jog fenntartva szabozs

Készíts ingyenes honlapotWebnode

gaecroka@stonline.sk